tirsdag den 19. oktober 2010

Udfør din Salâh (bøn), før andre udfører Salâh på din grav

Vigtighed af bønnen (Salah)Hvorfor skal jeg bede?




Lav din Salah før andre udfører Salah på din grav.



Skrevet af R. Aych, revideret af L. Akaltun.





Salamun alaikum warahmatuallahi wa barakatuh



Kære bror/søster, dette er en nasiha/ råd til mig selv først og fremmest og derefter til dig. Som muslim er det langt fra nok at sige trosbekendelsen. Definitionen på Iman er tro i hjertet, accept med tungen og handling med kroppen. Derfor er det ikke nok, at vi muslimer har vores tro i vores hjerter. Hvor bliver vores handlinger af?



Når man spørger folk i dag hvorfor de ikke beder, svarer mange mennesker: “Min tro er i mit hjerte.” Til disse personer siger vi: “Tror du, at Islam havde nået dig, hvis alle muslimer havde beholdt deres tro i deres hjerter?” En person, der udelukkende tror med hjertet, kan kun forvente at hans hjerte kommer i paradiset og resten af kroppen havner i helvedet, da personen kun har brugt sit hjerte til tilbedelse og undværet brugen af sin krop, selvom Allah (swt) befaler os at tilbede Ham med vores kroppe og handlinger.



“Forlæs det, som er blevet åbenbaret dig (o Mohammed) af bogen og oprethold bønnen (i dens rette form)….” (Sûrah Al-’Ankabût (29):45)



Lige efter trosbekendelse kommer Salah/ bønnen. Det vigtigste en Muslim skal opretholde efter trosbekendelse er Salah. Hele Islam rejser sig ved bønnen, da man via. Salah beholder sin kontakt med Allah (swt).



Profeten Mohammed (saws)sagde: “Salah er Islams søjle” og “Det første en person vil blive spurgt om, på dommedagen er ens Salah.”



Hvis man har en bygning og ingen søjler, så vil bygningen falde; og at Salah er det første Allah (swt) vil spørge os om på dommedagen, viser hvor vigtigt Salah er hos Allah (swt).



For at illustrere vigtigheden af Salah, må følgende begivenhed nævnes.



Profeten Mohammed (saws) plejede at få sine fleste åbenbaringer igennem Jibril, eller via en indre vibration, men da Allah (swt) ønskede at befale muslimerne Salah, bragte han Mohammed (saws) op til Sig Selv i himmelen (isra wal mi’raj) og først dér valgte Han personligt, at informere Mohammed (saws) om Salah. Dvs. vores Salah er en himmelsk åbenbaring, da Mohammed (saws) fik denne åbenbaring i himmelen og ikke via Jibril.



Hvis du har en vigtig meddelelse til en ven, vil du ikke give denne besked videre til en anden ven, som skal give beskeden videre, tværtimod- du vil helst vælge at sige det personligt og ikke sende beskeden videre med en anden.



Til at starte med, fik Mohammed (saws) og hans følgesvende ordre om at bede 50 gange om dagen, men Profeten (saws) blev ved med at appellere om, at bønnen skulle reduceres, fordi han frygtede muslimerne ikke kunne klare at bede dette antal bønner. Bønnen blev reduceret til 5, men subhanAllah vi beder 5 bønner og får belønning for 50.



Det eneste, der adskiller os fra kuffar er vores Salah. Profeten Mohammed (saws) gjorde det klart for os, at det var den eneste forskel på os og dem. Han sagde: “Forskellen på dem (kufar) og jer er (udelukkende) bønnen.”



Profeten (saws) blev spurgt hvilken handling Allah (swt) bedst kan lide. Profeten (saws) svarede: “Salah til tiden.”



Hvis en person giver mig en gave, så vil jeg være taknemmelig og gengælde denne person, der gav mig gaven. Burde vi som muslimer ikke også være taknemmelige overfor Allah (swt), der har givet os øjne, næse, mund, ben, arme, forstand, mad på bordet, tøj på kroppen, en mor og familie osv.? Burde vi ikke være taknemmelige? Jo selvfølgelig burde vi det. Om vi takkede Allah (swt) dag og nat, ville vi ikke kunne betale Ham (swt) tilbage, blot for et øje Han har givet os. Det mindste vi kan gøre er, at opretholde vores bøn, for det vil gøre Allah (swt) glad og det vil redde os fra Helvedet.



Det sidste smil Profeten (saws) gav verden før han døde, var da han så Sahabah bede, og det sidste ord der kom ud af hans mund før sin død var: “Oprethold jeres Salah.”



Jeg kan give dig mange grunde til at udføre Salah, men jeg beder dig blot om at give mig én, for ikke at udføre den.



At du er i skole eller på arbejde er ikke nogen undskyldning, da Allah (swt) har gjort hele verden til en moske. Endvidere forekommer der pauser i skolen, hvor du kan nå at udføre din Salah. Du har hele 24 timer i døgnet, og wudhu og bøn tager ca. 10 min.



Hvis kuffar kan tillade sig at kysse hinanden offentligt på gaden og udfører shaytans ordre, kan vi med stolthed tillade os, at stille os i det offentlige og bede vores bøn. Det skal også siges, at bønnen foran kuffar er en form for dawah og personligt kender jeg en søster, der blev muslim, fordi hun så nogle søstre stå under en trappe og bede.



Hvad er der at være flov over? SubhanAllah vi er de, der har sandheden og vi er de, der er blevet lovet Jannah (Paradis).



———————————————————————————————————-



Note: Skrevet af en anonym forfatter og ikke af ejeren af denne blog, som den ovenstående personlige kommentar i artiklen måske kunne hentyde til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar