tirsdag den 19. oktober 2010

At løfte hænderne i du’â efter obligatorisk bøn

At løfte hænderne i dua efter obligatorisk bønEn regelmæssig innovation som man dagligt ser blandt muslimerne, er at man løfter hænderne op i du’ah efter de obligatoriske bønner. Det siges i Fatawa al-Lajnah al-Daa’imah:




“At lave du’ah efter den obligatoriske bøn er ikke sunnah, hvis man løfter hænderne op, hvad enten det bliver gjort af en imam alene, eller en anden person fra samlingen eller om det bliver gjort af dem begge sammen. Dette er en bid’ah, da det ikke var berettet, at Profeten (SallAllahu ‘Alayhi wa sallam) eller nogle af hans andre ledsagere (RadhiaAllahu ‘Anhum) gjorde dette. Angående at lave du’ah uden at gøre det (løfte hænderne op osv.) er der intet galt med det, fordi der findes nogle ahadeeth om det. ” [Fatawa al-Lajnah al-Daa'imah, 7/103]



Komitéen blev spurgt om at løfte hænderne, når man skal lave du’ah efter de fem daglige bønner – “Er det bevist at Profeten (SallAllahu ‘Alayhi wa sallam) løftede hænderne op? Hvis det ikke er bevist, er det da tilladt at løfte hænderne efter de fem daglige bønner eller ikke?



Komitéen svarede: “Så vidt vi ved, er det ikke bevist, at Profeten (SallAllahu ‘Alayhi wa sallam) løftede hans hænder i du’ah efter de fem obligatoriske bønner. Så at løfte hænderne efter taslim, “salaam”, efter en obligatorisk bøn strider imod sunnah. [Fataawa al-Lajnah 7/104]



Komitéen konstaterede også: At sige du’ah højt efter de fem daglige bønner eller regelmæssige sunnah bønner, eller at recitere du’ah kontinuert som en regelmæssig handling, er en forkastelig innovation (bid’ah). Fordi det ikke er bevist, at Profeten (SallAllahu ‘Alayhi wa sallam) eller hans ledsagere (RadhiaAllahu ‘Anhum) gjorde noget af dette. Den som laver vedvarende du’ah efter de obligatoriske bønner eller regelmæssige sunnah bønner, går imod Ahlu Sunnah wa’l-Jamaa’ahs vej, og dem som anklager de, som er uenige med dem for at være kuffar og ikke tilhører Ahlu Sunnah wa’l-Jamaa’ah, er misledende, uvidne og forvrænger fakta.



Og Allah ved bedst.



Islam Q&A (www.islam-qa.com)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar