tirsdag den 19. oktober 2010

De mange forklædninger af bagtalelse

De mange forklædninger af bagtalelse!Der er folk, som bagtaler eller lytter til bagtalelse og gør dette for at tilfredsstille det selskab de er i, med viden om, at offeret sandsynligvis er uskyldigt i det, der bliver sagt om ham. Ofte føler sådanne forbrydere, at hvis de skulle forsøge at gøre ende på en sådan samtale i en forsamling, ville deres tilstedeværelse måske være uønsket eller byrdefuld.




Der er mange metoder, som bliver anvendt, når man omtaler en anden person på en negativ måde.



Under påskuddet om at være informativ, kunne man sige at det ikke normalt er ens vane at omtale andre, undtagen når man ønsker, at fortælle om en andens situation til nogen.



Eller man kun også sige: “Ved Allâh, “den og den” fortjener at blive ynket”, for derved at vise overlegenhed over den, som skal forstødes.



Eller man kunne også bare sige, vi bør glemme “den og den” og bede om deres tilgivelse såvel som vores egen, med hensigt på udelukkende at forklejne den som blev omtalt.



I virkeligheden, er alle disse taktikker planlagt for at prøve på, at narre Allâh (Den Ophøjede) og for at tilfredsstille skabelsen. I virkeligheden narrer de mange, som følger disse metoder, kun sig selv.



Så er der dem, som bagtaler, for at hæve deres egen status.



Når de hører om andres fejl, bruger de ord som “Havde jeg bedt for “den og den” i aftes, ville nyheden om deres synd ikke have nået mig.”



Igen, når en person taler om, at en anden person mangler forståelse i en sag, er det underforstået, at den som omtaler den andens mangelhed, selv er overlegen.



Der er også de, som parrer jalousi med bagtalelse, som kommer i form af, at være kritisk eller at forklejne de, som er prist i andres selskab.



Nogle mennesker bagtaler for humorens skyld, spøgefuldhedens skyld og munterhedens skyld. En person oplever en vis mængde til tilfredshed i at blive værdsat for hans historie-fortællende evner. At tale ondt om en person på humoristisk vis, sætter smag på en historie.



Andre tager del i bagtalelse ved at vise, at de er overraskede og forbavsede over en andens handling: “Hvordan kunne nogen finde på at gøre det?”



Dog er der andre, som omtaler folk og deres handlinger under påskud om sympati for deres handlinger eller ulykkeligheder. I virkeligheden oplever den, som bagtaler, tilfredsstillelse i omtalen af andre og deres misgerninger.



En anden form for bagtalelse, er at fortælle om andres ulykkeligheder til deres fjender, så de også kan nyde, at rakke ned på dem.



Ud fra disse eksempler, kan man tænke sig frem til at bagtalelse, hører til en sygdom i hjertet… Må Allâh bevare os fra denne mest onde af gerninger og beskytte os fra dens fristelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar