tirsdag den 19. oktober 2010

Islam kontra sekularisme

Islâm kontra sekularismeAl-Jumuah [Fredagsrapporten], vol. III, nr. 10




Oprindeligt på engelsk. Taget fra http://islaam.com/Article.aspx?id=116



Sekularisme er i Webster Dictionary defineret som: “Et system bestående af doktriner og praksis, som afviser enhver form for religiøs tro og tilbedelse” eller ” Troen på at religion og gejstlige affærer ikke bør træde i statsfunktion og især ikke i offentlig uddannelse”.



Der er ingen tvivl om at sekularisme modsiger Islâm i ethvert aspekt. Det er to forskellige veje som aldrig vil mødes; at vælge en betyder at afvise en anden. Derfor, enhver som vælger Islâm må afvise sekuralisme. I det følgende vil vi, i detaljer, forklare hvorfor:



1- Sekuralisme gør det som Allâh har forbudt, tilladt.



Allâh’s styre (Sharî’ah) er obligatorisk og har grundlæggende love og regulationer, som ikke kan ændres. Nogle af disse love vedrører tilbedelseshandlinger, forholdet imellem mænd og kvinder etc.



Hvad er standpunktet med hensyn til disse love?



Sekularisme gør hor og utroskab lovligt, hvis begge parter er indvilligede i det og er voksne.



Hvad angår Riba (renter), er det grundlaget for alle finansielle transaktioner i sekulære økonomier. I modsætning til hvad Allâh siger: “O I som tror, frygt Allâh, og lad det som kommer fra Riba være, hvis I er troende. Hvis I ikke gør dette, så vent på en krig fra Allâh og Hans Budbringer”. [Al-Baqara (2): 278]



Hvad angår alkohol, tillader alle sekulære systemer indtaget af alkohol og det at køre forretning med det.



2- Sekuralisme er klar vantro (Kufr)



Sekuralisme er baseret på at separere religion fra alle affærer af dette liv og derfor regere med love og regulationer andre end Allâh’s. Således afviser sekuralisme Allâh’s love med ingen undtagelser og foretrækker regulationer andre end Allâh og Hans Budbringers. Faktisk hævder mange sekuralister at Allâh’s love måske var passende for den tid, som de blev åbenbaret i, men nu er forældet.



Som resultat, modsiger de fleste af de love, som regerer dagliglivets affærer, i lande styret af sekuralistiske systemer, Islâm. Allâh siger: “Søger de en dom af uvidenhed? Men hvem, for et folk hvis tro er sikker, kan afgive en bedre dom end Allâh?” [5: 44]



Ibn Kathîr sagde i Tafsîren (fortolkningen) af dette vers, at Allâh fordømmer dem som afviser Allâh’s kendelse og accepterer andre kendelser som ikke er baseret på Allâh’s Sharî’ah. Enhver som gør dette er sandelig en vantro. Tro på Allâh i ens hjerte, kan sandelig aldrig gå hånd i hånd med accepten af andre end Hans kendelser. Allâh siger: “Hvis nogen undlader at dømme med hvad Allâh har åbenbaret er disse vantro”. [5:44]



Ud fra det ovennævnte er sekuralismens status og dets forhold til Islâm klar. Men uvidenheden om den islamiske sandhed dominerer stadig muslimsk sind. De fleste sekulære systemer gentager sloganer såsom “Ingen religion i politik og ingen politik i religion” eller “religion er for Allâh og staten er for folket”. Sådanne udtalelser portrætterer deres holdning om Islâm som en religion, der kun skal praktiseres i moskéer og at det ikke skal have lov til at styre udenfor moskéen. Endvidere prøver de på, at bedrage folket med demokratiske sloganer såsom “Personlig frihed” eller “Folk regerer over folk”. Det betyder at folk kommer først og at ingen plads er givet for Allâh’s kendelse.



Dette er hvorfor sekuralisme er klar Kufr; dette er hvorfor sekulære systemer ingen legalitet og autoritet har og bør afvises af muslimer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar