tirsdag den 19. oktober 2010

Et par ord til den kommende brud

As-salâmu ‘alaykum wa rahmatullâhi wa barakâtuhu


Sammensat tekst oversat til dansk af L. Akaltun.



Al pris tilkommer Allâh, Den Ophøjede, som har gjort ægteskab tilladt og overlegent. Han tillod det for fortsættelsen af menneskeheden og for jordens befolkning. I Islâm er ægteskab en velsignet kontrakt imellem en mand og en kvinde, hvori begge bliver “tilladt” for hinanden og de begynder på en lang rejse i kærlighed, samarbejde, tilfredsstillelse og trøst i hinandens selskab. Qur’ânen har beskrevet dette forhold imellem mænd og kvinder, som bringer kærlighed, harmoni, tillid og medfølelse i de mest bevægende og smukkeste termer:



“Og iblandt Hans tegn er dette: at Han har skabt mager til jer fra jer selv, således at I må bo med dem i fred. Og Han har skabt kærlighed og barmhjertighed imellem jer. Sandelig i dette er der tegn for de, som reflekterer over det.” { 30:21}



Dette er det stærkeste af bånd, hvor Allâh, ophøjet og priset være Han, forener de to muslimske partnere, som forenes på basis af kærlighed, forståelse, samarbejde og gensidig rådgivning. Sammen vil de etablere en muslimsk familie med børn, som skal udvikle god karakter og opførsel, som dikteret af Islâm. Den muslimske familie er det stærkeste komponent i et muslimsk samfund, når dens medlemmer er produktive og konstruktive og når de hjælper og opfordrer hinanden til at være gode og retskafne, og konkurrerer med hinanden i gode gerninger.



Endvidere siger Allâh, ophøjet og priset være Han:



“De er klæder for jer og I er klæder for dem.” {2:187}



Hvis vi reflekterer over denne sammenligning, vil vi opdage hvor smuk den i virkeligheden er. “I er klæder for dem og de klæder for jer”. Klæder er stof der dækker os og ude dem er vi bar. Ligeledes er vi (mænd og kvinder) hinandens klæder- uden hinanden er vi bar. Klæder er helt inde på vores krop og på samme måde vil vores ægtefæller være vores mest intime partnere, som vil kende os ud og ind. Allâhu Akbar over denne sammenligning.



Den retskafne kvinde er søjlen og grundlaget for den muslimske familie. Hun ses som værende den største glæde i en mands liv, som vores Profet, Allâhs fred og velsignelser være med ham, sagde:



“Denne verden er blot midlertidige bekvemmeligheder og den bedste trøst i denne verden er en retskaffen kvinde.”



Hun glemmer ikke, at hun er den største glæde i hans liv og gøre alt for at gøre sig elsket af ham. Hvis hun ikke ved hvordan hun skal gøre sig elsket af ham og vinde hans hjerte, vil hun være en kilde af ulykkelighed og elendighed for ham, som blev bekræftet af Profeten, Allâhs fred og velsignelser være med ham, idet han sagde:



“Tre ting gør Adams søn glad og tre gør ham ulykkelig. Iblandt de ting der gør Adams søn glad er en god kone, et godt hjem og gode transportmidler. De ting, som gør ham ulykkelig, er en dårlig kone, et dårligt hjem og dårlige transportmidler.”



Den sande muslimske kvinde hengiver sig selv til at tage sig af sin mand. Hun kender sin mands rettigheder over hende og hvor store de er, som Profeten, Allâhs fred og velsignelser være med ham, har bekræftet i sine udtalelser, idet han sagde:



“Intet menneske må bøje sig for et andet menneske, men hvis dette var tilladt, så ville jeg have befalet kvinderne til at bøje sig for deres mænd, på grund af storheden af de rettigheder deres mænd har over dem.”



Og i en anden beretning læser vi følgende:



“En kvinde kom for at spørge Profeten, Allâhs fred og velsignelser være med ham, om et anliggende og da han havde svaret hende, spurgte han hende: “Har du en mand?” Hun sagde: “Ja.” Han spurgte: “Hvordan er du overfor ham?” Hun sagde: “Jeg opfylder altid mine pligter, bortset fra det som er udover mine evner.” Han sagde: “Vær opmærksom hvordan du behandler ham, for han er dit helvede og paradis.”



Den muslimske kvinde glemmer ikke, at lydighed mod hendes mand er en af de ting, som kan føre hende til Paradis, som Profeten, Allâhs fred og velsignelser være med ham, sagde:



“Hvis en kvinde beder sine fem daglige bønner, faster i Ramadan måneden og adlyder sin mand og vogter sin kyskhed, vil det blive sagt til hende: “Gå ind i Jannah, igennem hvilken som helst port du ønsker.”



Og Umm Salamah, må Allâh være tilfreds med hende, sagde:



“Allâhs sendebud, fred og velsignelser være med ham, sagde: “Enhver kvinde som dør, og hendes mand er tilfreds med hende, vil komme i Paradis.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar