tirsdag den 19. oktober 2010

At vende sig bort fra meningsløs snak

At vende sig bort fra meningsløs snakAllâh, Den Ophøjede, siger (meningen af):“Succesfulde er de troende: De, som er ydmyge i deres bønner og som vender sig bort fra Laghw (tom snak).” {23:2-4} og: “Og de, som ikke aflægger falsk vidnesbyrd, og som, når de går forbi Laghw (tom snak), vandrer værdigt forbi.” {25:73} og: “Og når de hører Laghw (tom snak), vender de sig bort fra den…” {28:56}




Meningsløs snak (Laghw) er tale, som er indholdsløs og irrelevant og bærer ingen tilknytning til noget reelt formål. Det bringer ikke gavn til den, som ytrer det og kan meget vel bringe ham ulykke i stedet.



‘Alî (radhiyAlâhu ‘anhu) berettede, at Allâhs Budbringer (salAllâhu ‘alayhi was-sallam) sagde: “Det er en del af en mands sunde praksis af Islâm, at han efterlader det, som ikke vedrører ham.”



Dhul Nûn sagde: “Enhver som elsker Allâh, lever sandelig, og enhver, som er tilbøjelig til noget som helst andet, skader sit sind. En tåbelig mand kommer og går og hæfter sig ved det, som ingen værdi har, imedens den intelligente mand tilser sine egne tanker omhyggeligt.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar