tirsdag den 19. oktober 2010

At elske Allâh Subhânahu wa Ta’âla

At elske Allâh Subhânahu wa Ta’âlaIbn al-Qayyim har nævnt ti årsager, som resulterer i Allâhs kærlighed for Hans slave, og slavens kærlighed for hans Herre. Disse ti er:




1.At recitere Qur’ânen, imedens man overvejer dens betydninger og hvad der menes det.

2.At komme tættere på Allâh, ved at udføre frivillige tilbedelseshandlinger efter at have udført de obligatoriske. Dette er i henhold til hvad der oplyses i en Hadîth Qudsi: “Min slave fortsætter med at komme tættere på mig, ved at udføre frivillige tilbedelseshandlinger, indtil Jeg elsker Ham.”[Al-Bukhâri]

3.Vedvarende ihukommelse af Allâh under alle omstændigheder med ens tunge, hjerte og handlinger. Ens omfang af kærlighed for Allâh afgøres af dette.

4.At give det som Han elsker forrang over hvad du elsker, når du overvældes af dine lyster.

5.Hjertet skal være begærligt for (viden af) Allâhs navne, egenskaber og det (hjertet)skal vandre rundt i denne have af viden.

6.Man skal være opmærksom på Allâhs venlighed, godhed og gavmildhed, både indvendigt og udvendigt.

7.Og dette er det mest vidunderlige. Hjertet skal være blødt, stilfærdigt og ydmyg foran Allâh, og dette er det mest skønne.

8.At være alene med Allâh, når Han stiger ned i den sidste del af natten, imedens du læser Hans bog og afslutter dette ved at spørge om tilgivelse og at angre.

9.At sidde med de (Allâhs) afholdte og oprigtige, og nyde godt af det mest frugtbringende af deres tale. At forholde sig tavs, medmindre at tale, vil være mere nyttigt og du ved, at det vil forbedre din tilstand og vil være nyttigt for andre.

10.At afholde sig fra det, som kommer imellem hjertet og Allâh.

Disse ti årsager fører de elskende til ægte kærlighed og bringer dem til deres Elskede (Allâh).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar