tirsdag den 19. oktober 2010

At give afkald på synderne

At give afkald på synderneDet sidste stykke af vejen til Paradis indebærer, at vi giver afkald på vores synder. Efter dette vil vi nå til Paradis’ porte, inshâ’Allâh. For at vi kan give afkald på synderne, må vi sørge for følgende ting:




1) Tanker: Vi bør ikke tænke på noget, som er skadelig, ondskabsfuldt eller korrupt.



2) Hørelse: Vi bør undgå, at lytte til følgende former for usandheder: Syndig snak, snak som indeholder bandeord, løgne, musik, bagtalelse, bagvaskelse, uanstændigt sprog, eller Kufr (blasfemi, bespottelse )



3) Syn: Vi bør ikke lade vores syn vandre frit omkring og se på det, som ikke er tilladt at stirre på, nemlig kvinden som er en fremmed (ghayr-mahram), om hun er muslim eller ej, af god karakter eller af anden art.



4) Tale: Vi bør ikke ytre uanstændigt sprog, eller obskøniteter, eller sige løgne, eller bære falsk vidne, eller bagvaske, eller formærme andre og misbruge dem verbalt.



5) Maver: Vi bør ikke lade harâm (forbudt) mad eller drikkevarer komme i vores maver. Vi bør ikke tjene til livets ophold igennem Riba (åger, renter). Vi bør ikke spise ådsel eller svin. Vi bør ikke drikke berusende midler og vi bør ikke ryge nogen form for tobak.



6) Private (krops)dele: Vi bør ikke have samleje med nogen som helst, undtagen med vores lovlige koner, eller de konkubiner som Allâh (subhânahu wa ta’âla) har gjort lovlige for os.



7) Hænder: Vi bør ikke skade nogen, ved at tæske eller slå dem ihjel. Vi bør ikke tage harâm fortjenester, vi bør ikke spille hasard og vi bør ikke skrive falske dokumenter eller noget som helst, som går imod Islâm.

Ben: Vi bør ikke go imod frugtesløs og unyttige aktiviteter, eller skynde os for at begå korrupte og onde handlinger.



9) Løfter, betroet hverv og vidnesbyrd: Vi bør ikke bryde vores løfter og aftaler, eller ikke holde vores ord, give falske vidner og svigte vores betroede hverv.



10) Rigdom: Vi bør ikke være ekstravagante, eller bortødsle vores formue. Vi bør heller ikke være forsømmelige i at tage os af vores rigdom og vi bør ikke efterlade vores rigdom, uden at investere det i noget godt.



11) Familie og børn: Vi bør tage os af deres fysiske, mentale og moralske velfærd og sikre os at deres trosoverbevisninger er solide. Vi bør forsvare dem imod hvad som helst, der beskadiger deres hjerter og sind. Vi bør beskytte dem imod alt det, som kan destruere dem, eller fører til deres ultimative undergang i Helvede.



Dette er vejen til Paradis, så lad os forberede os til at praktisere det i vores eget liv. Vi kan ikke gøre dette uden solid viden, som er baseret på Allâhs bog Hans Profets Sunnah, fred og velsignelser være med ham.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar