tirsdag den 19. oktober 2010

Hvordan man opnår Ikhlaas (oprigtighed)- Smukt!

Hvordan man opnår IkhlaasOversat til dansk af N. Andersen, revideret af L. Akaltun.




Ikhlaas (oprigtighed) kan ikke kombineres i hjertet med kærligheden af at blive prist og grådighed for hvad andre folk har, undtagen på en sådan måde, som vand og ild er kombineret.



Så hvis din bevidsthed fortæller dig at søge Ikhlaas, så vend dig mod grådighed først og slagt den med kniven af fortvivlelse (dvs. opgiv håbet om verdslige sager/ejendele), vend dig så til kærligheden af at blive prist og forlad den, som dem der beundrer livet af denne verden opgiver det hinsides. Hvis du er succesfuld i at slagte grådigheden og i at forlade kærlighed af at blive prist, så vil Ikhlaas være let for dig.

Og hvis du spørger: “Og hvad vil gøre slagtning af grådighed og at forlade kærligheden af at blive prist, let for mig?”

Svarer jeg: Hvad angår slagtning af grådighed, så er det, som vil gør dette let for dig, din viden med sikkerhed om, at der ikke er noget som helst, der er ønsket, uden at dets skatte er med Allaah alene. Ingen besidder dem undtagen Ham og slaven er ikke givet noget af dem undtagen fra Ham.

Og hvad angår at forlade kærligheden af at blive prist, så er det, der vil lette dette for dig, din viden om at ingens ros gavner og pryder og ingens nedsættelse skader og gør en grim, undtagen prisen og nedsættelsen af Allaah alene. En beduin sagde til Allaahs (swt) Budbringer (saws) “Sandelig hvem end jeg priser er prydet, og hvem end jeg nedsætter, er hæslig. Så han (saw) sagde: “Det er (for) Allaah (swt) (alene.)”





Så forlad prisen af ham, hvis prise ikke pryder dig og ham hvis nedsættelse ikke gør dig værre. Og søg rosen af Ham hvis ros har alle besmykkelser og Ham hvis nedsættelse har al hæslighed. Og det er ikke muligt at opnå dette, undtagen med tålmodighed og sikkerhed, og når du mister tålmodighed og sikkerhed, bliver du ligesom en, der ønsker at rejse gennem havene uden en båd.

Allah, Den Lovpriste, siger:



فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَلَا يَسْتَخِفَّنَّكَ الَّذِينَ لَا يُوقِنُونَ



“Vær du da tålmodig og udholdende, thi Allâhs løfte er sandt. Og lad ikke dem, der ikke ejer sikkerhed, regne dig for lidet.” [Suratul Rum (30):60].



Og Han, Den Mest Høje, siger:



وَجَعَلْنَا مِنْهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا لَمَّا صَبَرُوا وَكَانُوا بِآيَاتِنَا يُوقِنُونَ



“Og vi udpegede blandt dem ledere, som retledte (dem) på Vor befaling, da de var udholdende og havde en sikker tro på Vore tegn.” [Suratal Sajdah(32):24]



Kilde: “Al Fawaa’id” af Ibnul Qayyim

Ingen kommentarer:

Send en kommentar