tirsdag den 19. oktober 2010

At græde af frygt for Allâh

At græde af frygt for AllâhKilde (på engelsk): http://islaam.com/Article.aspx?id=628


Baseret på foredraget: ”Al-Khawf min Allâh” af shaykh Wahîd ’Abdus-Salâm Bâli

Oversat til dansk af L. Akaltun







“Mon ikke tiden er kommet for de troende, at deres hjerter skulle ydmyge sig ved Allâhs ihukommelse og ved den sandhed, Han har åbenbaret? Og de skal ikke være som dem, der fik bogen før dem, men tiden blev dem så lang, så deres hjerter forhærdedes- og mange af dem er oprørere.” (57:16)



“Allâh har åbenbaret det bedste og skønneste ord, en Bog, (hvis vers er) i indbyrdes overensstemmelse og gentaget (i skiftende form), ved hvis (forelæsning) huden trækker sig sammen hos dem, der frygter deres Herre. Men så blødgøres deres hud og deres hjerter (og tilskyndes) til Allâhs ihukommelse. Dette er Allâhs retledning, hvormed Han retleder, hvem Han vil. Og den som Allâh efterlader i vildfarelse, vil ikke finde nogen fører.” (39:23)



Han nævner løftet og truslen i Qur’ânen og Han har gjort klart, at Hans troende tjenere er ængstelige og skælver (ved tanken om) deres Herres straf. Vor Herre, Den Ophøjede, har forklaret til os, at den troende frygter Allâh endnu mere, når hans Îmân bliver stærkere og hans vished tiltager.





Profetens (fred og velsignelser være med ham) gråd

Profeten (fred og velsignelser være med ham) sagde til ‘Abdullâh Ibn Mas’ûd: “Læs Qur’ânen op for mig.” Han sagde: “Åh Allâhs Budbringer! Skal jeg recitere for dig, når det er dig, den blev åbenbaret til?” Han sagde: “Ja, for jeg kan lide at høre det fra andre.” Så reciterede jeg Sûrat an-Nisâ, indtil jeg nåede verset:



“Og hvordan (vil det gå dem), når Vi bringer et vidne fra ethvert folk og bringer dig (åh Muhammad) som vidne over disse?”



Så sagde han: “Stop nu”. Jeg kunne se hans øjne var tårevædede.” [Fath al-Bari 8:712]



‘Abdullâh Ibn Ash-Shikhîr (må Allâh være tilfreds med ham) sagde: “Jeg så Allâhs Budbringer, fred og velsignelser være med ham, bede med os og jeg kunne høre lyden af hans gråd komme ud af hans bryst, hvilket lød som en kogende gryde.” [Formidlet af Abû Dâwûd, An-Nasâ'i, og af At-Tirmidhi i ash-Shamâ'il, som blev stadfæstet af Ibn Khuzaymah, Ibn Hibban og Al-Hâkim]



Abû Bakrs (Må Allâh være tilfreds med ham) gråd

Â’ishah (må Allâh være tilfreds med hende) sagde: “Imens han var syg, sagde Allâhs Budbringer, fred og velsignelser være med ham: “Befal Abû Bakr at føre bønnen.” Jeg fortalte Allâhs Budbringer, fred og velsignelser være med ham: “Sandelig hvis Abû Bakr tager din plads, vil folk ikke kunne høre ham på grund af hans (umådeholdende) gråd.” [Al-Bukhâri]



Vores gråd

De retskafne har grædt, de tilbedende har grædt og de troende har grædt. Og i denne tidsalder er der folk, som forbipasseres af et helt år, uden at fælde en eneste tåre af frygt for Allâh.



Åh Allâh vi søger tilflugt hos Dig fra forhærdede hjerter. Åh Allâh blødgør vores hjerter, så vi kan ihukomme Dig!



“De, som tror og hvis hjerter har fundet ro i Allâhs ihukommelse, sandelig i Allâhs ihukommelse finder hjerterne ro (og fred).” (13:28)



“(Sande) troende er alene de, hvis hjerter skælver, når Allâhs navn nævnes. Når Hans tegn forelæses dem, forøger det deres tro, og de sætter deres lid til deres Herre.” (8:2)



Hvorfor græder vi så ikke i dag? Vi græder ikke på grund af intensiteten af hårdheden af vores hjerter og deres forbindelse til denne verden. Vores hjerter er blevet forhærdede og vores øjne er udtørrede.



Vi er fjerne fra vores Herre. Havde vi været tæt (på vores Herre), ville vores hjerter ikke være blevet forhærdede. Lad den, som sidder i en uge, uden at hans øje fælder en tåre, bønfalde (Allâh) og gøre sig selv ydmyg. Måske ville hans hjerte blive blødt og hans øjne fælde en tåre. Og hvis hans hjerte ikke bliver blødt og han ikke fælder en tåre, så lad ham åbne Allâhs Bog og læse dens vers med omhu, ydmyghed og underkastelse. Hvis hans øje fælder tårer, hans hjerte frygter og hans sjæl bliver ydmyg, har han opnået succes. Hvis han fortsætter i en tilstand af et forhærdet hjerte, så lad ham sidde i et mørkt værelse og græde over sin tilstand, for hans hjerte er død.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar