tirsdag den 19. oktober 2010

Hvilken vej vil du vælge? Vælg NU!

Hvilken vej vil du vælge? Vælg NU!Forstil dig at du er rejsende på en vej, som på et tidspunkt deler sig i to; den ene svær og stejl, mens den anden er nem og behagelig. Den første vej har mange huller, løse sten og buskads- det gør den upassende at vandre ad og krævende at komme igennem. Foran denne vej er der et skilt, hvorpå der står: Denne vej er på trods af besværligheder i starten, den rigtige vej, der fører dig til dit mål.




Den anden vej er asfalteret, beplantet med træer på begge sider og har mange blomster og frugter, der er også mange hvilesteder, cafeer og forlystelsesparker, der tilfredsstiller alt, hvad man kunne ønske og drømme om. Dog advarer skiltet ved vejens start: Dette er en livsfarlig vej, der fører til en dyb kløft og den sikre dig evig smerte.

Hvilken af de to veje vil du så vælge?



Der er ingen tvivl om, at man hellere vælger det nemme frem for det svære og det søde frem for det sure. Menneskets natur elsker at være fri for tøjler. Sådan har Allah swt valgt at skabe mennesket. Hvis mennesket lader sine lyster og ønsker løbe af med sig og følger dem, vil det uden tvivl vælge vej nr. to. Men fornuften blander sig for at opveje mellem en kort forlystelse man kan opnå nu med det samme, hvorefter der så følger en lang smerte, mens forstanden søger en kortvarig smertefuld fase, hvorefter der følger en varig nydelse. Fornuften vælger vej nr. et.



Dette er præcis eksemplet på paradisets vej og vejen til helvede.



Vejen til helvede har alt, hvad lysterne begærer. Den er attraktiv for den menneskelige natur, og lysterne skubber mennesket i dens retning. På den vej kan man nyde det smukke og vidunderlige, opnå rigdom på alle måder og velfærd udover tanker. Mennesket elsker penge og total frihed fra alt. Det nyder at følge sine lyster og hader, at nogen stiller sig i vejen for dem.



Paradisets vej er derimod bebyrdet med besværligheder og trængsler. Der er grænser og regler, og frem for alt er det nødvendigt ikke at rette sig efter lysternes ønske. Men resultatet af at være udholdende viser sig i den evige følelse af skønhed i det hinsides. Det er faktisk som en studerende, der på dagene op til eksamen må overkomme ikke at hygge sig sammen med sin familie og venner. Han må repetere og læse, mens de nyder et godt selskab eller en god film. Han vil til gengæld opnå den smukke følelse af at have bestået.



Allah har vist os begge veje, og han har udstyret os med en faktor, der gør det muligt for os at skelne mellem de to veje. Alle mennesker kan skelne mellem godt og ondt, den vidende og analfabeten, den voksne og barnet. Alle oplever at have god samvittighed ved at gøre en god gerning og føler samvittighedsnag ved at handle dårligt. Denne samvittighed findes endog hos dyr: En hund, der udfører en pligt, vil stille sig op ad sin herre, som om den spørger efter en belønning, og når den begår synd, vil du opdage, at den vil holde sig væk og vifte med halen, som om den bad om tilgivelse.



Profeten sats har efterladt os to ting, Quran og hans sunnah og hvis vi følger dem vil vi aldrig farer vild. Ved at følge dem vinder vi både dette liv og det næste. Quran lærer os hvordan vi kan tilfredsstille vores lyster og begær uden at udføre haram handlinger.



Konklusionen er, at der eksisterer to veje og du kan vælge frit, hvilken du ønsker at følge. Du skal blot være opmærksom på en ting: Det har konsekvenser.

Det er, hvad der ligger i Allahs swt ord når han siger: “Og vi har vist dem de to hærveje.” (90:10)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar