tirsdag den 19. oktober 2010

Det danske samfund- søg bjælken i dit eget øje, før du leder efter splinter hos andre

Det danske samfundMens de danske medier og politikere har travlt med at lede efter splinter i muslimernes øjne, overser de bjælken i deres eget. Mens de er optaget af at klassificere den muslimske livsanskuelse som værende middelalderlig og dem selv, som værende civiliserede, højt udviklede og kultiverede, undlader de at stille sig kritisk overfor deres egen. Men med et lille eftersyn viser det sig dog hurtigt, at sandheden de prøver at portrættere, er en anden.




Selvdestruktion





Hver sjette pige – 17 procent – i en ganske almindelig 8. eller 9. klasse har gjort skade på sig selv, langt de fleste ved at skære i sig selv.

21,3 procent har overvejet at gøre det.

10,6 procent af alle unge har skadet sig selv med vilje. Der er godt tre gange så mange piger som drenge, der skader sig selv med vilje.



Kilde: Center for Selvmordsforskning



Spiseforstyrrelser





Spiseforstyrrelser er en af vor tids og kulturs mest dødelige psykiske sygdomme. Hvor stort problemet er, bygger på et skøn, da mange af selv de alvorligst syge ikke søger hjælp fra behandlingssystemet. Waaddegaard pegede i en befolkningsundersøgelse fra Sundhedsstyrelsen (2002) på, at godt 25 % af de unge kvinder under 20 år har en adfærd med risiko for at udvikle spiseforstyrrelser, og at der blandt disse unge kvinder ses dårligt helbred og mistrivsel.Mellem 90 og 95 % af dem, der har lidelsen, er piger eller kvinder, og de er overvejende mellem 16 og 24 år. Overdødeligheden for disse unge med spiseforstyrrelser er cirka 7 gange højere sammenlignet med jævnaldrende, som i forvejen har en meget høj rate. Heraf skyldes cirka halvdelen selvmord.

Blandt teenagere i Europa er anoreksi den tredjestørste dødsårsag efter ulykker og kræft. Ca. halvdelen skyldes selvmord, den resterende dødelighed skyldes underernæringsrelaterede medicinske komplikationer og såkaldte ”naturlige årsager”.



Kilde: Center for Selvmordsforskning



Psykiske lidelser





Omfanget af psykiske lidelser er langt hyppigere end det almindeligvis antages. Mindst 200.000 danskere lider til enhver tid af depression, mindst 200.000 af angst og mindst 200.000 af misbrug, og herudover er et stort antal mennesker, ca. 40.000, ramt af svære psykoser og 50.000 af demens.

Hver anden dansk familie kommer i kontakt med behandlingssystemet!15 % får depressive symptomer – tilbagevendende depressioner eller vedvarende tristhed

20 % får angstsymptomer – fobier, panikangst eller vedvarende angst

20 % får misbrugsproblemer – alkohol, medicin, stoffer

15 % over 65 år bliver demente

Mange har flere af de nævnte symptomer samtidigt

Ca. 700 danskere begår hvert år selvmord – og 10 gange så mange forsøger det.



Kilde: Psykiatrifonden



Depression



Depression er en meget almindelig sygdom. Omkring 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv.Endnu flere oplever mildere former for depression. På en tilfældig dag vil mellem 100.000 og 200.000 danskere have en depression.



Depression er en meget ubehagelig sygdom. Den kan ødelægge livet både socialt og arbejdsmæssigt, og den kan bringe livet i fare på grund af selvmordsrisikoen.



Kilde: Netdoktor



Seksuelt misbrug af børn



Interpols database med billeder af seksuelle overgreb på børn indeholder billeder af mere end 20.000 forskellige børn, som har været udsat for seksuelt misbrug i forbindelse med produktion af billeder og film. På verdensplan er færre end 350 af disse børn blevet identificeret og beskyttet.



Kilde: Red Barnet

Den seneste, større danske undersøgelse af omfanget af seksuelt misbrug af børn viser, at 7 % drenge og 14 % piger har været udsat for seksuelle overgreb (I.Leth m.fl. 1988). Ser man på antallet af anmeldte sager, skønnes det, at mindst 10 ud af 1000 børn i løbet af barndommen bliver udsat for et seksuelt misbrug (Helweg-Larsen 2000). Men der er stor usikkerhed forbundet med at fastsætte omfanget af seksuelt misbrug, netop på grund af at mange sager aldrig når til myndighedernes kendskab.





Kilde: Red Barnet





Handel med kvinder og børnFN anslår at ca. 500,000 kvinder og børn importeres til EU årligt til brug i prostitutions- og sex industrien. Mange handles som kvæg, men behandles værre. I de sidste 10 år er vi blevet opmærksomme på at kvindehandel også finder sted i Danmark. Der er kvinder der lever i tvungen prostitution, uden mulighed for at komme ud eller væk fra deres bagmænd, og med lille eller ingen chance for at få nogle af alle de penge bagmændene tjener på at udnytte kvinderne i prostitution.



Hverdagen for en handlet kvinde indeholder ofte:





Vold og voldtægt, eller konstante trusler herom trusler om vold mod kvinden eller familie, for at fastholde hende i prostitution – fiktiv gældssætning for ‘tjenester’ fra bagmændene. En gæld der skal betales før kvinderne kan forlade prostitutionen eller tjene nogle penge selv

Frygt for repressalier fra bagmænd hvis der ikke tjenes nok

En kaotisk livs situation langt fra familie og netværk i hjemlandet

Kilde: Reden (værested for gadeprostituerede på vesterbro)





Alkohol





Af gode grunde findes der ikke et entydigt og eksakt tal, men Center for Forebyggelse (Sundhedsstyrelsen) har ud fra tidligere undersøgelser foretaget et skøn, som kommer frem til at ca. 60.000 børn lever i familier hvor enten moderen eller faderen (evt. begge) har fået stillet en alkohol- eller narkotikarelateret diagnose.



Kilde: Videncenter om Alkohol

Af de 500.000 storforbrugere skønnes 200.000 at være afhængige af alkohol. Kun omkring 17.500 af disse modtog i 2000 et offentligt alkoholbehandlingstilbud, heraf ca. 700 i form af døgnbehandling. Omkring 7.500 danskere dør hvert år på grund af deres alkoholforbrug, heraf mere end 2.500 mindst 20 år for tidligt. Et skadeligt forbrug medfører en overdødelighed på 3-10 gange gennemsnitsbefolkningens.



Kilde: Statens Institut for Folkesundhed



Spilleafhænghed

Ledereren af Frederiksberg Centeret, Morten Dalsgaard, siger til TV2/Lorry, at han regner med, at 700 ludomaner vil henvende sig til centeret i år, mod 300 sidste år.

Danskerne spiller for 15 mia. kr. om året. Morten Dalsgaard mener, at der er 50.000 ludomaner i Danmark.



Kilde: DR Nyheder Online







Det må nu være klart for enhver, at de fleste mennesker i dagens Danmark er bedre tjent med ”den sorte middelalder’.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar